• Yoga Mission - Sandra Welten

    Veelgestelde vragen

Veelgestelde vragen over Yoga

Moet ik lenig zijn voor yoga?

Nee, het is een fabel dat je lenig moet zijn om yoga te beoefenen. De fysieke houdingen kunnen juist als je je wat stijf voelt, bijdragen aan meer flexibiliteit. We oefenen bewustzijn van lichaam en geest en je mag los laten iets te moeten bereiken. Ieder lichaam is anders en een houding hoeft niet perfect te worden uitgevoerd. Stel je open voor de mogelijkheden en grenzen die passen bij jouw lichaam.

Wat zal ik merken na een yogales?

Kalmte, souplesse en flexibiliteit. Jouw ademhaling krijgt veel aandacht in mijn lessen. Door de concentratie naar je ademhaling te verplaatsen zul je merken dat er rust ontstaat. We zijn vaak vergeten hoe we optimaal adem kunnen halen, terwijl de adem juist ruimte creëert. Ruimte in het hoofd en ruimte in je lichaam. Wanneer je de houdingen vaker doet zul je merken dat het makkelijker gaat en hoef je minder bezig te zijn met hoe het moet. Jouw concentratie op de ademhaling speelt hierbij een grote rol. Er is dan meer ruimte om te voelen wat het met je doet en dat geeft rust en vertrouwen.

Ik heb klachten en/of een blessure, kan ik wel starten met yoga?

Jazeker, we passen de houdingen altijd aan jouw mogelijkheden aan. Wel raad ik je aan bij klachten en/of blessures eerst te overleggen met je behandelend arts/therapeut en laat het mij voorafgaand aan de les weten. In de Zwangerschapsyoga lessen geven we ook aandacht welke klachten baat hebben bij bepaalde houdingen en welke je juist dient te vermijden.

Wat is handig om te weten als ik naar de les kom?

Matten, kussens en dekens zijn aanwezig in de ruimte. Je eigen mat meenemen of een handdoek voor op de mat mag ook. Zorg dat je comfortabele kleding draagt en neem warme sokken en een vest mee die je bij ontspanningsoefeningen aan kunt trekken. Ik zorg voor een lekker kopje thee. Het is fijn als je 5-10 minuten voor aanvang van de les aanwezig bent. Dan heb je even de tijd om je mat klaar te maken.

Hoe gaan jullie om met Covid-19?

Ieders gezondheid staat voorop en we hanteren de richtlijnen van het RIVM. We vragen je hierin ook je eigen verantwoordelijkheid te nemen en niet te komen indien je zelf of iemand in je huishouden Covid-19 gerelateerde klachten hebt. Alle ruimtes worden geventileerd en voor en na de les schoongemaakt. We houden 1,5 meter afstand en kleed je thuis om. Was je handen voorafgaand en na de les.  Neem 2 grote handdoeken mee, 1 voor over je mat en 1 voor over je kussen. Reserveer je les tijdig, i.v.m. beschikbaarheid van minder plekken. Heb je vragen of opmerking, informeer je docent.

Kan ik een proefles doen?

Je bent van harte welkom voor een proefles. Meld je dan aan via dit formulier en kies het gewenste tijdstip. De kosten voor de proefles vindt je bij de tarieven.
Specifieke vragen voor Zwangeren

Ik heb nog nooit yoga gedaan, kan ik beginnen met yoga tijdens de zwangerschap?

Jazeker. Het is geen pufcursus maar je leert effectieve oefeningen en ademhalingstechnieken die je kunnen ondersteunen tijdens de zwangerschap en bevalling. De lessen zijn persoonlijk en veilig voor iedere zwangere vrouw zodat je op je eigen niveau mee kunt doen. Als gecertificeerd docent, heb ik een specialisatie gevolgd bij Pure Yoga om ook yoga aan zwangeren te mogen geven. Deze lessen geef ik vanuit deze kennis en eigen ervaring tijdens mijn zwangerschap.

Wanneer kan ik starten met Zwangerschapsyoga?

Je kunt starten met Zwangerschapsyoga vanaf 14 weken tot vlak voor de bevalling. Ik adviseer om wekelijks een les te volgen. Op die manier behoud je continuïteit in de beoefening ervan en is er altijd een plekje voor je gereserveerd.

Wanneer kan ik starten met Herstelyoga na de Bevalling?

Je kunt starten met Herstelyoga vanaf +/- 5 weken na een natuurlijke bevalling en 8-10 weken na een keizersnede. In deze sessies leer je om tijd voor jezelf te nemen en rustig aan weer energie en conditie op te bouwen in het lichaam. We focussen op het vinden van rust en balans in je rol als moeder.