Kirsten Hartevelt

Kirsten Hartevelt

Hoi! Mijn naam is Kirsten Hartevelt (1976). Ik woon in Baarn samen met mijn man en onze dochter. Ik werk als freelance mindfulnesstrainer, yogadocent en organisatieadviseur.

Door rouw en stress kreeg ik jaren geleden te maken met burn-out klachten. Ik had gehoord dat yoga kon helpen en stapte in 2005 de yogamat op. Ik leerde beter ademhalen en mijn lichaam en emoties te voelen. Daardoor werd ik fysiek én mentaal sterker. Dat wilde ik uiteindelijk graag met anderen gaan delen. Vanaf 2015 heb ik aan De Nieuwe Yogaschool in Amsterdam teacher trainings in Vinyasa, Yin, Restorative yoga en meditatie gevolgd en van Swami Vedantananda Saraswati van de Bihar School of Yoga heb ik de klassieke Satyananda Yoga Nidra leren geven. Ik verwelkomde mindfulness in mijn leven, nam in 2019 de 5 mindfulness oefeningen aan en ben sinds begin 2021 VMBN categorie 1 gecertificeerd MBSR mindfulnesstrainer. Mijn eigen dagelijkse mindfulnessbeoefening ondersteun ik door het volgen van retraites en lid te zijn van een sangha.

    Door het beoefenen van yoga, meditatie en mindfulness, weet ik dat er een heerlijke plek in mij is waar ik altijd naar terug kan keren, hoe heftig een situatie ook is. In mijn lessen stel ik daarom graag het leren ervaren daarvan centraal.