Gitte Klomp

Ahimsa is een van de belangrijkste pijlers binnen de yoga filosofie en staat centraal in mijn leven en lessen. Het staat voor geweldloosheid in de breedste zin van het woord. Niet alleen fysiek, maar ook in woorden en gedachten. Hoe ga je om met de mensen, dieren en natuur? Met welke intentie handel je? Welke woorden gebruik je voor je omgeving en jezelf?
    In een veilige ruimte, op jouw eigen matje, mag je ervaren en voelen wat er in jou leeft. Beweging brengt je vaak weer dichter bij jezelf. Wat je daar ook vindt, vanuit liefde en ontspanning mag het er zijn. Zo kun je waardevolle tijd op de mat meenemen in het dagelijkse leven.
In 2017 heb ik de hatha-vinyasa yoga (200hr) opleiding gedaan bij Ashiyana in India en geef nu een aantal jaar met veel plezier les. Mijn lessen kenmerken zich door flow; bewegingen die elkaar vloeiend opvolgen gekoppeld aan de ademhaling. We don’t heal by forcing, we heal by flowing. Is de yoga filosofie (nog) niet aan jou besteed kom dan lekker in de flow van beweging en ontspanning. Met beide benen op de grond, in sommige houdingen waarschijnlijk niet ;), mag je zelf onderzoeken wat yoga voor jou betekent. En het mooie; dat mag/kan van alles zijn!