docent anja

Anja de Ruiter

Sinds 2014 geef ik Hatha yoga en diverse workshops over chakra’s, yoga nidra en oosterse filosofie. Mijn lessen worden omschreven als rustige hatha lessen met voldoende ruimte voor verdieping van de houdingen en de adem. Mijn lessen zijn toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden. We starten de les met een thema en beëindigen de les altijd met een fijne eindontspanning.
    Mijn liefde voor yoga is ontstaan in India, het land van mijn voorouders. Vervolgens heb ik in Nederland een 4-jarige Hatha yoga-docente opleiding gevolgd, met de modules: anatomie, ayurvedische beginselen en yoga en wijsbegeerte. Daarnaast heb ik nog vele workshops gevolgd. Daardoor is mijn fascinatie voor en kennis van yoga en meditatie verdiept. Ik heb mij gespecialiseerd in chakrapsychologie. Ook heb ik verschillende studie-reizen gemaakt in India.
Yoga vormt een eenheid tussen lichaam, geest en ziel. De ziel van de yoga is de adem, want de adem is de verbinding tussen lichaam en bewustzijn. Wat doe je als je yoga doet: Loslaten, bv. van gedachtes en het Voelen, het komt uit je lichaam voort en het heeft een relatie met je lichaam. De Hatha yoga wordt ook de yoga van de vitaliteit en de kracht van binnenuit genoemd. De kracht nodigt de ontspanning uit en de ontspanning nodigt de kracht uit. Het is een wisselwerking.