• Yoga Mission - Sandra Welten

    Yin Yoga

Yin Yoga

Yin Yoga is een rustige yogavorm. De focus ligt op het vergroten van je flexibiliteit door het voorzichtig stretchen en verlengen van je diepere spieren. Het stimuleert je bindweefsel, ligamenten en kraakbeen wat belangrijk is om je maximale fysieke bewegingsvrijheid te behouden.

Om deze diepere spieren te kunnen ontspannen worden de houdingen langer aangehouden, variërend van drie tot tien minuten, waardoor je een diepe stretch ervaart. We gebruiken tijdens de les kussens, dekens en blokken om het lichaam te ondersteunen, je veilig te voelen in de houding en een strekking te ervaren die past bij jouw lichaam. Door de statische houdingen en het verlengen van de spieren, worden meridianen (energiebanen in het lichaam) gestimuleerd en gaat de energie (chi) stromen.

Doordat we langer in de houding blijven is er ruimte en tijd om elk aspect in het lichaam te voelen en jezelf tot rust te laten komen. Het effect van deze houdingen is een flexibeler, energetisch stabiel lichaam en een ontspannen geest.

Bekijk het weekrooster welke les het beste bij je past.