• Yoga Mission - Sandra Welten

  Cursussen

  &

  Retreats

Introductiecursus Yoga Basics

Nieuwsgierig naar yoga, wat het is, wat het met je kan doen en hoe je het veilig en met plezier kunt beoefenen? Dan is deze introductiecursus wat voor jou. Sinds enkele jaren geef ik deze cursus met heel veel plezier en dit kan jouw pad zijn naar een meer ontspannen leven! Ik help je graag om te kijken of yoga wat voor jou is en kan betekenen. Laagdrempelig en dé manier om rust te creëren in deze hectische tijd.

In deze cursus laat ik je kennis maken met de achtergrond van yoga, de diversiteit aan yoga vormen en waar te beginnen als je nieuw bent. Je krijg duidelijke uitleg en tools voor zowel het beoefenen van de houdingen, achtergrondinformatie waar yoga vandaan komt en wat het voor jou kan betekenen. Ik leer je door middel van ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en houdingen te luisteren naar de mogelijkheden van jouw lichaam op dit moment. Tevens krijg je uitleg over de diverse soorten yoga om te kijken en ervaren welke vorm bij jou past. Deze cursus leert je om rust in te bouwen tijdens je dag, houdt je lijf én hoofd gezond waardoor je lekker in je vel komt en blijft.

Hoe werkt het precies? Deze cursus bestaat uit 3 sessies van 60-75 minuten. We komen samen met een kleine groep (max 9 deelnemers) waar alle tijd en aandacht is om kennis te maken met yoga. Door middel van uitleg, doen en ervaren. Je krijgt toegang tot de online cursus zodat je het rustig nog eens kunt bekijken/oefenen. Ook zijn 2 gratis proeflessen inbegrepen zodat je kunt ontdekken welke yogavorm en docent je aanspreekt. Mocht je na de cursus de smaak te pakken hebben dan kun je met vertrouwen instromen in een reguliere yogales. En je hoeft bij ons niet te kiezen uit een vaste les, je hebt altijd flexibele leskeuze, 6 dagen per week.

Doe je mee?

 • Voor wie? Iedereen die kennis wil maken met yoga of meer uitleg wenst dan in een reguliere les, geen yoga ervaring vereist.
 • Wanneer? Maandag 26 september, 3 & 10 oktober van 20.30 – 21.45 uur (VOL)
 • Zondagen 12, 19 en 26 februari 2023 van 11.00 – 12.15 uur (nog 2 vrije plekken).
 • Locatie Yoga Mission Natuurboerderij de Brinkhorst Wezeperberg 43 in Amersfoort Vathorst)
 • Investering € 89,- voor de totale cursus (3 fysieke bijeenkomsten) + toegang tot de online cursus (3 maanden toegang) én 2 gratis proeflessen t.w.v 24,- (1 maand geldig).
 • Door eigenaresse en ervaren yogadocente Sandra van Yoga Mission
 • Aanmelden via MomoYoga of het aanmeldformulier (max. 9 deelnemers vol=vol)

Aanmelden

Ouder & Kind Yoga

Ga je mee op yoga avontuur?  Samen ontspannen en plezier maken tijdens de Ouder & Kind yoga met telkens een ander thema. Verbinding tussen ouder & kind dat staat in deze workshop centraal. Spelenderwijs worden er yogahoudingen, adem oefeningen en massage oefeningen aangeboden die met elkaar worden beoefent op kinderleeftijd niveau. Aan het eind van de workshop is er ruimte om even samen te ontspannen en niets te hoeven doen…We werken met een thema en daarbij passend neemt Kinderyoga & dansdocente Ilona allerlei attributen mee. Je kunt ze voelen, ermee bewegen, ontspanningsoefeningen doen en het nodigt uit om yoga in te zetten op een manier dat het leuk & ongedwongen is.Over de docente: Ilona Kruijt is kinderyoga & dans docente en organiseert allerlei kinderevenementen in het onderwijs & de kinderopvang. Ze woont in  Nijkerk en is moeder van een dochter van 1. Met ouder & kind yoga wil ze kinderen zelfvertrouwen geven door op een fijne manier te  laten bewegen, bewust te laten worden van hun eigen lijf, ontspanning laten ervaren, samen te werken en plezier maken… Even een moment voor jezelf.Ouder & Kind yoga draagt bij aan betere concentratie, de (ver)binding met je kind en het is ook nog eens heel leuk om samen te doen. Papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, neefjes, nichtjes, buurtkinderen, iedereen is welkom. De workshop is opgesplitst in leeftijdscategorieën:  2,5 – 4 jaar &  4 – 8 jaar. Je bent heel welkom om als  (groot)ouder samen te komen met je kind. We hebben max. 8 plekken per leeftijdscategorie.

Kom je meedoen?

 • Voor wie? Kids vanaf ongeveer 2,5 tot 8 jaar samen met (groot)ouder.
 • Zondag 2 april
 • Zondag 22 januari van 11.00 – 13.00 uur voor 4 – 8 jarigen (wachtlijst)
 • 11.15 – 12.15 uur = 2,5 – 4 jaar (nog 1 plek vrij)
 • 12.30 – 13.30 uur = 4 – 8  jaar (VOL)
 • Door kinderyoga & dansdocente Ilona Kruijt
 • Locatie Yoga Mission Natuurboerderij de Brinkhorst Wezeperberg 43 in Amersfoort Vathorst
 • Investering: € 25,- (groot)ouder & kind samen
 • Aanmelden via MomoYoga of het aanmeldformulier (max. 8 deelnemers vol=vol)

Aanmelden

XL Klankbad & & Yoga

Klankbad in een nieuw jasje in combinatie met yoga van Sandra. We gaan eerst wat rustige yogabewegingen doen om wat meer te zakken in je lijf en daarna mag je heerlijk liggen om te luisteren naar de klanken van Peter & Linda. Met heel veel verschillende instrumenten laten zij je een ongelooflijke fijne ervaring beleven. Je komt tot rust terwijl je geniet van een mooie samenspel van klanken en instrumenten waarvan je misschien nog nooit hebt gehoord. Van transcenderende melodieën tot aan dromerige klanken, wordt het een kleurrijke, ontspannende en hemelse onderdompeling in muziek en trilling! Doordat we werken met tonen die elkaar aanvullen en versterken (zoals terts, kwint en octaaf) werkt het klankbad harmoniserend.Deze verbindende klanken brengen lichaam en geest in een lagere trilling of frequentie, waardoor we in een andere staat van bewustzijn (Alfa, theta en delta) glijden die verbindend en helend (synchroniserend) werkt. De fijne trilling van de instrumenten, schud blokkades en vastgezette emoties los, waardoor het klankbad als opschoning werkt.Met diverse muziekinstrumenten (zoals harp, xylofoon, handpan, kora, duimharp, klankschalen, shrutibox, tanpura en chamanendrum) maken we het tot een afwisselende reis waar we hemel en aarde met elkaar verbinden. Dit wordt een hele magische avond!

Wie zijn Peter en Linda?

Linda en Peter vormen samen ‘The Sound Of Love’ en maken al velen jaren samen muziek wat zich kenmerkt door harmonie en eenvoud. Ze maken hierbij gebruik van veel verschillende muziekinstrumenten die elkaar op een mooie en wonderlijke manier aanvullen. Een muziekactiviteit met hun beleven is altijd een mooie reis waarin je gewiegd wordt in klank en resonantie, wat heel ontspannend werkt voor lichaam en geest. De activiteiten die zij aanbieden zijn mantrazingen, klankbaden, drumcirkels en ecstatic dance.

Kom je meedoen?

 • Voor wie? Iedereen die wil ervaren wat een geweldig effect klank op je heeft in combinatie met yoga
 • Vrijdag 24 maart van 19.30 – 21.00 uur
 • Investering € 35,-
 • Yoga Mission Locatie Natuurboerderij de Brinkhorst, Wageningseberg 43 in Amersfoort Vathorst
 • Door eigenaresse Sandra van Yoga Mission & Linda & Peter van The sound of love
 • Aanmelden via MomoYoga of het aanmeldformulier

Aanmelden

Workshop Yoga Nidra

Yoga Nidra wordt de “Slaap van de Yogi’s”, genoemd. Het is een soort yoga, die wordt gebruikt om je zowel geestelijk als lichamelijk voor te bereiden op de diepere niveaus van het bewustzijn. Een ontspanningstechniek, die je liggend in de ontspanningshouding beoefent. Je hoeft dus alleen maar te liggen en wordt je meegenomen op ontdekking in je eigen lichaam. Een ultieme ervaring die je hele zenuwstelsel tot rust brengt.

Daarna ben je weer fris en uitgerust. Men beweert dat een half uur Yoga Nidra gelijk staat aan 3 uur gewone slaap!

Docente Anja geeft deze workshop, is al jaren vast gezicht in ons team en laat je volledig tot rust te komen! De workshop is toegankelijk voor zowel beginners als gevorderden. Ze kijkt er naar uit om je “De beleving en verstilling van de Yoga Nidra” te laten ervaren. Voor degene die al eerder mee hebben gedaan, Anja heeft weer een vernieuwende yoga nidra sessie voor je voorbereidt!

Programma

   • Inleiding
   • Uitgebreide theorie over Yoga Nidra
   • Meditatie
   • Yoga Nidra
   • Afsluiting met thee
   • Doe je mee?

    • Voor wie? Iedereen die kennis wil maken met yoga Nidra, slecht slaapt en/of veel stress ervaart. Geen yoga ervaring nodig!
    • Wanneer? Vrijdag 10 februari van 19.00 – 21.00 uur
    • Locatie Yoga Mission Natuurboerderij de Brinkhorst Wezeperberg 43 in Amersfoort Vathorst)
    • Investering € 32,50 leden (met een abonnement/leskaart) & niet-leden € 37,50
    • Door ervaren yogadocente Anja van Yoga Mission
    • Aanmelden via MomoYoga of het aanmeldformulier (max. 10 deelnemers vol=vol)

    Aanmelden

    Ouder & Kind Klank & Droomreis

    Klank verbindt en deze unieke sessie voor ouders met kinderen vanaf 2,5 jaar kunnen meedoen.

    Met een geleide fantasie verhaal neemt Linda jong en oud mee op reis door de verbeeldingskracht, vol fijne ervaringen en prachtige beelden die een positief gevoel geven! Met een breed scala aan muziekinstrumenten maakt Linda er passende muziek bij, waardoor alle droom ervaringen op een dieper niveau beleefd kunnen worden.Deze activiteit wordt liggend en met ogen dicht ervaren, zodat de kinderen en volwassenen even helemaal kunnen ontspannen en tot zichzelf kunnen komen in dromenland!Samen knus onder een dekentje, luisteren naar de rustgevende klanken en een fijn verhaal werkt heel verbindend. Dus kinderen met ouders, grootouders of nanny’s… wees welkom!

    Wie is Linda?

    De Dansende Vlinder ‘Linda’ biedt verschillende muzikale en creatieve activiteiten aan voor kinderen en volwassenen. Zij creëert in haar activiteiten een magische sfeer waarin de fantasie en vrije expressie wordt uitgenodigd om vrijuit te stromen!

    Kom je meedoen?

    • Voor wie? Iedereen die graag samen met zijn of haar kind(eren) wil verbinden, ontspannen en genieten van muziek
    • Zondag 12 maart van 11.15 – 12.15 uur 
    • Investering € 25,- (groot)ouder & kind samen. Meer kinderen mee? Dan betaal je € 10,- voor elk volgend kind.
    • Yoga Mission Locatie Natuurboerderij de Brinkhorst Wezeperberg 43 in Amersfoort Vathorst
    • Door Linda van De Dansende Vlinder
    • Aanmelden via MomoYoga of het aanmeldformulier

    Aanmelden

    Dagretreats voor vrouwen en zwangere mama’s

    Ben je op zoek naar kwalitatieve tijd voor jezelf en wil je meer inzicht in je gevoelens en verlangens? Even stilstaan bij jezelf om vanuit daar weer ruimte en energie te ervaren? Gun jezelf dan een heerlijk en laagdrempelig Dagretreat bij Yoga Mission & Bloomyoga!`Tijdens dit retreat volg je een heerlijk zachte yogales, gaan we mediteren, doen we inzichtoefeningen, ervaar je een klankbad, hoofdmassage en kun je heerlijk biologisch eten. Daarnaast gaan je innerlijke creativiteit ontdekken en ontmoet je andere vrouwen. Deze speciale dagretreats zijn er voor alle vrouwen, er is ook een speciale editie voor zwangere mama’s, die is inclusief workshop ter voorbereiding op de bevalling. Geef jezelf een heerlijke dag cadeau, een dag van ontspanning en rust.Beide retreats zijn begeleid door gecertificeerde yogadocenten en coaches Sandra & Sandra van Bloomyoga en Yoga Mission. Op een prachtige groene plek in Loosdrecht aan het water, bij Yogamar, ‘s-Gravelandsevaartweg 3, Loosdrecht NH.

    Programma

    De dagretreats hebben een gevarieerd programma om jou te laten ontspannen en tot jezelf te laten komen, zoals zachte yogamassagemeditatie, klankbad, cacao en diverse oefeningen voor bewustwording en inzicht. Het retreat draait om verbinding met jezelf, elkaar, heerlijk biologisch eten en een mooie groene omgeving. Deze retreats zijn bedoeld om jou een cadeau aan jezelf te geven. Jouw meer rust, inzicht en stilte te bieden.We bieden twee varianten aan; Feminine Dagretreat voor alle vrouwen. En het Mom to Be Dagretreat voor zwangere dames tot vlak voor de geboorte. Inclusief biologische vega(n) lunch. Tijdens het Mom to be Retreat wordt er aandacht besteedt aan de postpartum periode (die volgens ons nog veel te onderbelicht is) & hoe je je hierop kunt voorbereiden. Ook is er tijd om te lummelen, boek te lezen, te wandelen of als je er behoefte aan hebt met anderen de verbinding op te zoeken.

    Onze belofte

    Na deze dag ervaren deelneemsters meer inzicht in gedachten en verlangens. Ook ervaren vrouwen meer rust in hun hoofd en nieuwe energie en inspiratie. Daarnaast is het mooi om te zien dat deze pure ontmoeting met andere vrouwen inspirerend en helend werkt. Kortom dit Dagretreat is echt een waardevol cadeau voor jezelf.

    Data & investering

      • Op zaterdag 5 november 2022 vindt het Mom to Be Retreat plaats in Loosdrecht (nabij Hilversum) van 11.00 tot 16.30 uur inclusief biologische vegetarische lunch. Nog 4 plekken vrij.
       • Prijs voor niet-leden early bird tot 1 oktober €135 daarna €145. Voor leden van Bloomyoga/Yogamission/Yogamar tot 1 oktober €115 daarna €125.
      • Op zaterdag 14 januari 2023 vindt het Feminine Dagretreat plaats in Loosdrecht (nabij Hilversum) van 11.00 tot 16.30 uur biologische vegetarische lunch. (WACHTLIJST)
       • Prijs voor niet-leden Early bird tot 17 december €135 daarna €145. Voor leden van Bloomyoga/Yogamission/Yogamar tot 17 december €115 daarna €125.
      • Op zaterdag 11 maart 2023 vindt het Feminine Dagretreat plaats in Midden-Nederland (locatie volgt) van 11.00 tot 16.30 uur biologische vegetarische lunch. (nog 6 plekken vrij)
       • Prijs voor niet-leden Early bird tot 1 februari €135 daarna €145. Voor leden van Bloomyoga/Yogamission/Yogamar tot 1 februari €115 daarna €125.

    Praktisch

      • Prijs is inclusief alle dagactiviteiten, gezonde biologische lunch, gratis parkeren in de buurt.
      • Locatie Yogamar, ‘s-Gravelandsevaartweg 3, Loosdrecht NH.
      • Kleine groepen (max. 12 dames)
      • Door yoga coaches en massagedocenten Sandra van Yoga Mission en Sandra van Bloomyoga.
    Reacties van deelneemsters:”Dank voor de heerlijke ochtend, ik heb echt geen enkel puntje van verbetering. Alles klopte, de rust, de locatie, de lunch en jullie lieve rustige en geduldige begeleiding door de dag heen! Ik hoop dat jullie dit in de toekomst misschien ook voor (uitgebluste) vaders en moeders blijven organiseren! Ik heb het aan veel mensen doorgestuurd.” Deelneemster Feminine Retreat”De zwangeren retreat was echt een cadeautje! Vooraf vroeg ik me nog af of het dagprogramma wel voldoende gevuld zou zijn, maar die zorg was niet nodig! De dag is voorbij gevlogen en omvatte een heel prettige afwisseling tussen rust/stilte momenten, gesprekken met elkaar als zwangeren/toekomstige moeders en actieve onderdelen. Ik heb er heerlijk van genoten en kreeg zelfs bij thuiskomst te horen dat ik er zo ontspannen uit zag! Dank jullie wel voor deze fijne dag!” Deelneemster Mom to Be Retreat
   ”Van de hartelijke ontvangst tot het zorgvuldig samengestelde programma, de heerlijke lunch en de fijne gesprekken. En natuurlijk de vele mooie yoga-oefeningen en ceremonies die we hebben gedaan. Een dag waarop je je welkom voelde en die qua sfeer precies overeenkwam met het thema: liefde voor jezelf. Ook is mijn interesse in yoga verder aangewakkerd, met name de Yin Yoga spreekt me aan.” Deelneemster Feminine Retreat

  dagretreat