• Yoga Mission - Sandra Welten

  Workshops

  &

  Retreats

Introductiecursus Yoga Basics – Najaar 2023

Nieuwsgierig naar yoga, wat het is, wat het met je kan doen en hoe je het veilig en met plezier kunt beoefenen? Dan is deze introductiecursus wat voor jou. Sinds enkele jaren geef ik deze cursus met heel veel plezier en dit kan jouw pad zijn naar een meer ontspannen leven! Ik help je graag om te kijken of yoga wat voor jou is en kan betekenen. Laagdrempelig en dé manier om rust te creëren in deze hectische tijd.

In deze cursus laat ik je kennis maken met de achtergrond van yoga, de diversiteit aan yoga vormen en waar te beginnen als je nieuw bent. Je krijg duidelijke uitleg en tools voor zowel het beoefenen van de houdingen, achtergrondinformatie waar yoga vandaan komt en wat het voor jou kan betekenen. Ik leer je door middel van ademhalingsoefeningen, ontspanningsoefeningen en houdingen te luisteren naar de mogelijkheden van jouw lichaam op dit moment. Tevens krijg je uitleg over de diverse soorten yoga om te kijken en ervaren welke vorm bij jou past. Deze cursus leert je om rust in te bouwen tijdens je dag, houdt je lijf én hoofd gezond waardoor je lekker in je vel komt en blijft.

Hoe werkt het precies? Deze cursus bestaat uit 3 sessies van 60-75 minuten. We komen samen met een kleine groep (max 9 deelnemers) waar alle tijd en aandacht is om kennis te maken met yoga. Door middel van uitleg, doen en ervaren. Je krijgt toegang tot de online cursus zodat je het rustig nog eens kunt bekijken/oefenen. Ook zijn 2 gratis proeflessen inbegrepen zodat je kunt ontdekken welke yogavorm en docent je aanspreekt. Mocht je na de cursus de smaak te pakken hebben dan kun je met vertrouwen instromen in een reguliere yogales. En je hoeft bij ons niet te kiezen uit een vaste les, je hebt altijd flexibele leskeuze, 6 dagen per week.

Doe je mee?

 • Voor wie? Iedereen die kennis wil maken met yoga of meer uitleg wenst dan in een reguliere les, geen yoga ervaring vereist.
 • Wanneer? Maandag 26 september, 3 & 10 oktober van 20.30 – 21.45 uur (VOL)
 • Zondagen 12, 19 en 26 februari 2023 van 11.00 – 12.15 uur (nog 2 vrije plekken).
 • Locatie Yoga Mission Natuurboerderij de Brinkhorst Wageningseberg 43 in Amersfoort Vathorst)
 • Investering € 89,- voor de totale cursus (3 fysieke bijeenkomsten) + toegang tot de online cursus (3 maanden toegang) én 2 gratis proeflessen t.w.v 24,- (1 maand geldig).
 • Door eigenaresse en ervaren yogadocente Sandra van Yoga Mission
 • Aanmelden via MomoYoga of het aanmeldformulier (max. 9 deelnemers vol=vol)

Aanmelden

Mamacirkel met baby/peuter yoga & klank – 9 juni 2023

Het moederschap is iets om te koesteren, maar laten we eerlijk zijn het is niet alleen rozengeur & maneschijn. Het is mooi, pittig, fijn, intens, gezellig en we hebben allemaal zo onze uitdagingen. Samen komen met andere mama’s kan dan prettig zijn om met elkaar te delen, tips uit te wisselen en te bekrachtigen hoe inspirerend en verbindend het moederschap is. Laagdrempelig en met kindje(s) erbij zodat iedereen kan aansluiten wanneer past. Telkens een ander onderwerp waar we het over gaan hebben. Ook leer ik jullie baby yoga oefeningen, ademoefeningen als het een dag even niet zo lekker gaat en speel ik op de handpan om volledig te ontspannen. Doen jullie mee?

 • Voor wie? Mama’s met kindje(s) in de leeftijd van 0 tot 4 jaar, geen yoga ervaring nodig.
 • Wanneer? Vrijdag 9 juni van 11.15 – 12.45 uur
 • Locatie Yoga Mission Natuurboerderij de Brinkhorst Wageningseberg 43 in Amersfoort Vathorst)
 • Investering € 23,23,- voor ouder & kind. Neem je meerdere kindjes mee dan betaal je 7,50 voor elk volgend kindje
 • Door eigenaresse en mama Sandra van Yoga Mission
 • Aanmelden via MomoYoga of het aanmeldformulier (max. 10 mama’s vol=vol)

Aanmelden

Mini Retreat Zomer ‘Zon, Yoga & Cacao’ || VRIJdag MIddag BOost – 16 juni 2023

We starten met mini retreats om even helemaal te ontspannen aan het alledaagse en je weekend heerlijk ontspannen te starten. Geen vrijdagmiddag borrel maar een vrijdagmiddag boost.

Waarom? Soms wil je gewoon niet een heel weekend of hele dag ver weg van huis voor een retreat. Wij bieden een ultieme ontspanningservaring waar je gewoon na je (werk)dag kunt aansluiten. Met elke keer een ander thema laten we je kennis maken met iets nieuws, misschien wel buiten je comfortzone. In een kleine groep en prettige sfeer komen we samen en garanderen we je telkens weer een verassend programma. Vooral het ‘niet moeten’ staat centraal. Klinkt heerlijk toch?

Femke en Sandra prikkelen alle zintuigen door middel van diverse soorten yoga, cacao, adem, klank, massage ontspanning en schrijven (journaling). Afhankelijk van het thema en seizoen stellen we elke sessie weer een ander programma samen. Tijdens de zomereditie op 16 juni focussen we op innerlijke vreugde. Want dat is wat cacao doet: het opent het hart.

  Info CACAO: De kracht van een cacao ceremonie zit in het liefdevol naar jezelf kijken en luisteren. En die verbinding is zo “powerfull”. Voeg daar een intentie en ademwerk aan toe en je zult merken dat je meer openstaat voor je onderbewustzijn, je innerlijke kracht. Je verbonden voelen met jezelf, je kwetsbaar durft op te stellen. De schrijfopdracht aan het einde is dan ook alleen voor jou. Wat komt er naar boven als jij luistert naar het stemmetje diep in je. Niet nadenken, gewoon opschrijven, het van je afschrijven of misschien wel durven delen in de groep.
  Extra info:
   * Cacao heeft geen hallucinerend effect
  * Cacao droogt je lichaam behoorlijk uit, drink vooraf voldoende water
   *Bij gebruik antidepressiva, hartproblemen & bij zwangerschap overleg eerst even met ons.
   *We drinken een kleine hoeveelheid en jij bepaalt zelf hoeveel en of je ervan drinkt.​
   **Probeer voor de workshop licht te eten en die dag minder/geen koffie te drinken.

  Deze VRIJMIBO’S zijn voor iedereen toegankelijk. Ervaring met yoga is niet nodig. Ook leuk als (vaderdag)cadeau!

  Programma Zomereditie

     • Ontvangst en kennismaking
     • Ademoefening
     • Uitleg & drinken van de cacao
     • Yin & Restorative yoga
     • Intentie & schrijfopdracht
     • Afsluiting met thee en wat lekkers
     • Doe je mee?

      • Voor wie? Iedereen die zijn weekend relaxed wil beginnen met een mini retreat. Elke editie een ander thema Geen yoga ervaring vereist.
      • Vrijdagmiddag 12 mei van 15.30 – 17.30 uur Lente editie ‘Lekker in je lijf’ met yoga nidra & klank (nog 2 plekken vrij).
      • Vrijdagmiddag 16 juni van 15.30 – 17.30 uur Zomer editie ‘Innerlijke vreugde’ met yoga & cacao (max. 10p. vol = vol).
      • Locatie Yoga Mission Natuurboerderij de Brinkhorst Wageningseberg 43 in Amersfoort Vathorst)
      • Investering € 40,-(Early Bird tot 1 juni voor de zomereditie, daarna € 45,-.
      • Door eigenaresse en ervaren yogadocente Sandra van Yoga Mission & docente Femke Docent Femke

      Aanmelden

      Ouder & Kind Yoga – 2 juli

      Ga je mee op yoga avontuur?  Samen ontspannen en plezier maken tijdens de Ouder & Kind yoga met telkens een ander thema. Verbinding tussen ouder & kind dat staat in deze workshop centraal. Spelenderwijs worden er yogahoudingen, adem oefeningen en massage oefeningen aangeboden die met elkaar worden beoefent op kinderleeftijd niveau. Aan het eind van de workshop is er ruimte om even samen te ontspannen en niets te hoeven doen…We werken met een thema en daarbij passend neemt Kinderyoga & dansdocente Ilona allerlei attributen mee. Je kunt ze voelen, ermee bewegen, ontspanningsoefeningen doen en het nodigt uit om yoga in te zetten op een manier dat het leuk & ongedwongen is.Over de docente: Ilona Kruijt is kinderyoga & dans docente en organiseert allerlei kinderevenementen in het onderwijs & de kinderopvang. Ze woont in  Nijkerk en is moeder van een dochter van 1. Met ouder & kind yoga wil ze kinderen zelfvertrouwen geven door op een fijne manier te  laten bewegen, bewust te laten worden van hun eigen lijf, ontspanning laten ervaren, samen te werken en plezier maken… Even een moment voor jezelf.Ouder & Kind yoga draagt bij aan betere concentratie, de (ver)binding met je kind en het is ook nog eens heel leuk om samen te doen. Papa’s, mama’s, opa’s, oma’s, neefjes, nichtjes, buurtkinderen, iedereen is welkom. De workshop is opgesplitst in leeftijdscategorieën:  2,5 – 4 jaar &  4 – 8 jaar. Je bent heel welkom om als  (groot)ouder samen te komen met je kind. We hebben max. 8 plekken per leeftijdscategorie.

      Kom je meedoen?

      • Voor wie? Kids vanaf ongeveer 2,5 tot 8 jaar samen met (groot)ouder.
      • Zondag 2 april
      • Zondag 2 juli Thema Zomer met wobbels:
      • 11.15 – 12.15 uur = 2,5 – 7 jaar
      • Door kinderyoga & dansdocente Ilona Kruijt
      • Locatie Yoga Mission Natuurboerderij de Brinkhorst Wageningseberg 43 in Amersfoort Vathorst
      • Investering: € 25,- (groot)ouder & kind samen
      • Aanmelden via MomoYoga of het aanmeldformulier (max. 8 deelnemers vol=vol)

      Aanmelden

      XL Klankbad & in een nieuw jasje! – Najaar 2023

      Yoga in combinatie met klank laat je dieper zakken in je lichaam en tot rust komen. Door de trilling van de klanken wordt het water in je lijf in beweging gezet, waardoor je kunt ontspannen en blokkades loskomen. Elke toon heeft een effect op je fysieke en mentale welzijn.Tijdens deze sessie starten we met zachte yoga (ervaring niet nodig) passend bij het lente seizoen. Wanneer je eenmaal heerlijk ligt gaan we luisteren naar de klanken van Peter & Linda. Met heel veel verschillende instrumenten laten zij je een ongelooflijke fijne ervaring beleven. Je komt tot rust terwijl je geniet van een mooie samenspel van klanken en instrumenten waarvan je misschien nog nooit hebt gehoord. Van transcenderende melodieën tot aan dromerige klanken, wordt het een kleurrijke, ontspannende en hemelse onderdompeling in muziek en trilling! Doordat we werken met tonen die elkaar aanvullen en versterken (zoals terts, kwint en octaaf) werkt het klankbad harmoniserend.Deze verbindende klanken brengen lichaam en geest in een lagere trilling of frequentie, waardoor we in een andere staat van bewustzijn (Alfa, theta en delta) glijden die verbindend en helend (synchroniserend) werkt. Met diverse muziekinstrumenten (zoals harp, xylofoon, handpan, kora, duimharp, klankschalen, shrutibox, tanpura en drum) maken we het tot een afwisselende reis waar we hemel en aarde met elkaar verbinden. Dit wordt een hele magische avond!

      Over Sandra

      Sandra is eigenaresse van Yoga Mission en met haar missie om iedereen zijn of haar lijf te voelen ontstaat er verbinding tussen lichaam en geest en leer je voelen wat je nodig hebt en kun je vanuit rust en ontspanning leven. Ze runt de yogastudio en samen met een team docenten kun je bij ons 6 dagen per week lessen volgen. Verder begeleidt Sandra 1 op 1 door middel van massages & behandelingen aan huis en cursussen, workshops & Dagretreats in kleine groepen.

      Wie zijn Peter en Linda?

      Linda en Peter vormen samen ‘The Sound Of Love’ en maken al velen jaren samen muziek wat zich kenmerkt door harmonie en eenvoud. Ze maken hierbij gebruik van veel verschillende muziekinstrumenten die elkaar op een mooie en wonderlijke manier aanvullen. Een muziekactiviteit met hun beleven is altijd een mooie reis waarin je gewiegd wordt in klank en resonantie, wat heel ontspannend werkt voor lichaam en geest. De activiteiten die zij aanbieden zijn mantrazingen, klankbaden, drumcirkels en ecstatic dance.

      Kom je meedoen?

      • Voor wie? Iedereen die tot rust wil komen & nieuwsgierig is naar yoga in combinatie met klank (geen yoga ervaring nodig)
      • Vrijdag 24 maart van 19.30 – 21.00 uur (VOL-WACHTLIJST
      • Investering € 35,-
      • Yoga Mission Locatie Natuurboerderij de Brinkhorst, Wageningseberg 43 in Amersfoort Vathorst
      • Door eigenaresse Sandra van Yoga Mission & Linda & Peter van The sound of love
      • Aanmelden via MomoYoga of het aanmeldformulier

      Aanmelden

      Ouder & Kind Klank & Droomreis – najaar 2023

      Klank verbindt en deze unieke sessie voor ouders met kinderen vanaf 2,5 jaar kunnen meedoen.

      Met een geleide fantasie verhaal neemt Linda jong en oud mee op reis door de verbeeldingskracht, vol fijne ervaringen en prachtige beelden die een positief gevoel geven! Met een breed scala aan muziekinstrumenten maakt Linda er passende muziek bij, waardoor alle droom ervaringen op een dieper niveau beleefd kunnen worden.Deze activiteit wordt liggend en met ogen dicht ervaren, zodat de kinderen en volwassenen even helemaal kunnen ontspannen en tot zichzelf kunnen komen in dromenland!Samen knus onder een dekentje, luisteren naar de rustgevende klanken en een fijn verhaal werkt heel verbindend. Dus kinderen met ouders, grootouders of nanny’s… wees welkom!

      Wie is Linda?

      De Dansende Vlinder ‘Linda’ biedt verschillende muzikale en creatieve activiteiten aan voor kinderen en volwassenen. Zij creëert in haar activiteiten een magische sfeer waarin de fantasie en vrije expressie wordt uitgenodigd om vrijuit te stromen!

      Kom je meedoen?

      • Voor wie? Iedereen die graag samen met zijn of haar kind(eren) wil verbinden, ontspannen en genieten van muziek
      • Zondag 12 maart van 11.15 – 12.15 uur (VOL) 
      • Investering € 25,- (groot)ouder & kind samen. Meer kinderen mee? Dan betaal je € 10,- voor elk volgend kind.
      • Yoga Mission Locatie Natuurboerderij de Brinkhorst, Wageningseberg 43 in Amersfoort Vathorst
      • Door Linda van De Dansende Vlinder
      • Aanmelden via MomoYoga of het aanmeldformulier

      Aanmelden

      Dagretreats voor vrouwen FEMININE RETREAT

      Ben jij, prachtige vrouw, op zoek naar kwalitatieve tijd voor jezelf en wil je meer inzicht in je gevoelens en verlangens? Even stilstaan bij jezelf om vanuit daar weer ruimte en energie te ervaren? Wil je daarnaast een gedegen retreat volgen gebaseerd op de klassieke yogafilosofie (Patanjali), met een flinke vleug vrouwelijkheid? Gun jezelf dan een heerlijk Dagretreat bij Yogamission & Bloomyoga!`

      Onze missie is vrouwen en mama’s in contact brengen met hun essentie. Dat begint bij ontspannen en stil worden, maar ook door emoties en ervaringen te doorvoelen en te verwerken. Misschien ken je het achtvoudige pad naar lichter leven van Patanjali wel; het fundament van yoga. Waarin leefstijltips, liefde voor jezelf, yogahoudingen, adem, focus, concentratie, meditatie en verlichting centraal staan. In onze dagretreats komen veel van deze stappen aan bod in een mooie mix, toegankelijk van beginner tot gevorderde yogi. Onze retreats laten jou connecten met jezelf zodat je dichterbij je essentie komt, er helderheid zal ontstaan. Dit is echt een retreat zoals yoga bedoeld is. Kom je het ook ervaren?

      Programma

      Het yoga feminine dagretreat heeft een gevarieerd programma dat altijd aansluit bij het seizoen en de tijd van het jaar. We bouwen het programma op om jou te laten ontspannen en tot jezelf te laten komen. Met meditatie- en ademoefeningen creëren we meer rust en ruimte in je hoofd. Onderdelen van deze yogadag zijn zachte (vinyasa, hatha) yoga, yoga nidra (himalaya traditie), mini (ayurvedische) massage met etherische olie, meditatie, klankbad met handpan, pure rauwe cacao en diverse oefeningen voor focus, creativiteit, bewustwording en inzicht.Tijdens het retreat zijn er heerlijke biologische snacks en een maaltijd en zijn we in een mooie groene omgeving. Deze retreats zijn bedoeld om jou een cadeau aan jezelf te geven. Dit retreat is geschikt van beginners tot meer ervaren yogi’s, iedere deelneemster neemt haar eigen lessen mee. Dit yogaretreat wordt ervaren als divers en volledig, een reset waar je de komende periode veel plezier van hebt.

      Onze belofte

      Na deze dag ben je weer een stap verder in jouw persoonlijke ontwikkeling. Deelneemsters ervaren inzicht in gedachten en verlangens. Ook ervaren vrouwen meer rust in hun hoofd en nieuwe energie en inspiratie. Lichte en donkere ervaringen krijgen de ruimte en kunnen worden verwerkt. Daarnaast is het mooi om te zien dat deze pure ontmoeting met andere vrouwen inspirerend en helend werkt. Kortom dit yogaretreat is echt een waardevol cadeau voor jezelf.

      Data & investering

         • Zaterdag 11 maart (VOL)
         • Dit Feminine Dagretreat plaats in Loosdrecht (nabij Hilversum)) van 11.00 tot 16.30 uur biologische vegetarische lunch.
         • Zomer 2023 datum wordt nog gepland. Als je interesse hebt, mail me dan even op sandra@yogamission.nl

       Praktisch

         • Prijs € 129,- all in
         • Prijs is inclusief alle dagactiviteiten, gezonde biologische lunch, gratis parkeren
         • Locatie Yogamar, ‘s-Gravelandsevaartweg 3, Loosdrecht NH.
         • Kleine groepen (max. 10 dames)
         • Door yoga coaches en massagedocenten Sandra van Yoga Mission en Sandra van Bloomyoga.

       Reacties van deelneemsters:

       ”Van de hartelijke ontvangst tot het zorgvuldig samengestelde programma, de heerlijke lunch en de fijne gesprekken. En natuurlijk de vele mooie yoga-oefeningen en ceremonies die we hebben gedaan. Een dag waarop je je welkom voelde en die qua sfeer precies overeenkwam met het thema: liefde voor jezelf. Ook is mijn interesse in yoga verder aangewakkerd, met name de Yin Yoga spreekt me aan.” Deelneemster Feminine Retreat

       ”Dank voor de heerlijke dag, ik heb echt geen enkel puntje van verbetering. Alles klopte, de rust, de locatie, de lunch en jullie lieve rustige en geduldige begeleiding door de dag heen! Ik hoop dat jullie dit in de toekomst misschien ook voor (uitgebluste) vaders en moeders blijven organiseren! Ik heb het aan veel mensen doorgestuurd.” Deelneemster Feminine Retreat

       ”Het was super leuk vandaag. Ben helemaal zen. Ik vond die oefening met het spinnenweb ook echt goed; geeft echt inzicht en richting voor het nieuwe jaar. Tot de volgende keer weer!” Deelneemster feminine retreat

     Dagretreat