• Yoga Mission - Sandra Welten

    Relax & Renew Yoga

Relax & Renew YogaEen yogales die gebaseerd is op Hatha Yoga en aangepast aan de energie van de seizoenen, combineert Hatha-houdingen met seizoensgebonden variaties. Dit type les biedt een harmonieuze mix van houdingen met een diepe werking, dynamische ademhalings- en energieoefeningen, yin flow, en elementen van kinesiologie. Soms gebruiken we daarbij attributen zoals riemen en balletjes voor een diepere werking of het stimuleren van bepaalde drukpunten. Elke les wordt zorgvuldig ontworpen om de natuurlijke energie van het seizoen te benutten en het lichaam in balans te brengen. Een les geschikt voor zowel beginners als de meer geoefende yogi.Specifieke houdingen en sequenties die afgestemd zijn op de kenmerken van het huidige seizoen, bijvoorbeeld meer verwarmende houdingen in de winter en verkoelende houdingen in de zomer. In ieder geval zo dat je balans en gemak kunt ervaren in je lijf & je gedachten.

Voorbeelden per Seizoen:

  • Lente: Focus op reiniging en vernieuwing met detoxificerende houdingen en ademhalingstechnieken, lichte en verfrissende flows.
  • Zomer: Dynamische en energieke houdingen om de hitte te balanceren, gecombineerd met verkoelende ademhalingstechnieken.
  • Herfst: Grondende en stabiliserende houdingen om het lichaam te aarden, met aandacht voor loslaten en ontspannen.
  • Winter: Verwarmende houdingen en diepe, ontspannende yin-stretches om de interne warmte te behouden en het immuunsysteem te versterken.
Bekijk het weekrooster welke les het beste bij je past.